Проф. Михаил Константинов не е изненадан от резултатите от изборите.  Активността

...
Проф. Михаил Константинов не е изненадан от резултатите от изборите.
 Активността
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Чувалите в изборния процес са мит. Те съдържат хартия за боклук

Проф. Михаил Константинов не е сюрпризиран от резултатите от изборите.

"  Активността се е нараснала с 1-2%, само че хартиената бюлетина не е върнала хората пред урните, по мнението му. Важно е да се види какъв брой хора са дали своят вот с машина и какъв брой с хартия. Централната изборна комисия се е справила с изборите чудесно ", съобщи той в ефира на Българска национална телевизия.

Чувалите в изборния развой са мит. Те съдържат хартия за отпадък, нямат отношение към изборния развой, безапелационен бе той.

Без гласове от чужбина Има Такъв Народ нямаше да прескочи бариерата, съгласно него. Наблюденията демонстрират, че от вота в чужбина в годините обратно губят ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Стоил Цицелков, член на публичния съвет към ЦИК, посочи, че не е имало изненади с дефектирали машини. Производителят е изпратил предизвестие за тази опция. Проблем е пристигнал поради ролките с хартия. Това е можело да се избегне с повече проби, по мнението му. Видеонаблюдението беше изпълнено доста добре, регистрира Цицелков.

Масовото хората избират машини, съгласно негово изследване. В обичайно следените секции интензивността е била доста ниска. Контролираният избор не се е случил, счита той.

Оценката му е, че протоколите на комисиите са извънредно усложнени.

Според него е нужно образование на членовете на СИК. В изборните правила би трябвало да се заложат механически правила, а не политически.

Стоил Цицелков още веднъж настоя за изборен регион Чужбина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР